Virtuele Moryloop 2021

In het kader van de nieuwe en eigen loopomloop van de gemeente Herzele nodigt Joggingclub Herzele je uit om deel te nemen aan de virtuele Moryloop. 

Het parcours, de Werner Moryloop loopomloop, werd vernoemd naar Werner Mory, voormalig toploper en eveneens voorzitter van onze club. 

De virtuele Moryloop gaat van start op maandag 12 april 2021 en eindigt op zondag 9 mei 2021. De parcours vind je terug onderaan deze pagina.

Deelname is gratis. Inschrijven kan via deze link.


Uitslag: klik hier


Afstanden

Er zijn 3 afstanden:

 Korte afstand: 3 km (groene pijltjes)

 Middellange afstand: 7,6 km ((blauwe pijltjes)

 Lange afstand: 11,6 km (rode pijltjes)


Je kunt aan één, twee of drie van deze afstanden deelnemen.


Tijdsregistratie en klassement

Na elke week wordt er een tussenstand opgemaakt. Er zijn 4 categorieën: vrouwen jonger dan 40 (vanaf geboortejaar 1982), vrouwen +40 (tot en met geboortejaar  1981), mannen jonger dan 40 (vanaf geboortejaar 1982) en mannen +40 (tot en met geboortejaar 1981). 

Stuur een e-mail voor zondagavond 9 mei 23.59 uur naar jovandenbrulle@gmail.com met daarin je naam, gelopen afstand, gelopen tijd en een link of screenshot waarop we je gelopen parcours kunnen nagaan (bijv. via Strava, Garmin, Polar, Suunto,...).

Lopers die voor de eerste plaatsen lopen zijn verplicht een link naar Strava door te sturen. Zo kunnen we nagaan of het volledige parcours ononderbroken is afgelegd. Ben je een puur recreatieve loper voor wie het klassement niet echt een rol speelt, volstaat ook een foto van je loopuurwerk als bewijs.

We gebruiken in de uitslag de verstreken tijd en niet de gelopen tijd. Voor het doorgeven van een Strava-account zet je je activiteit op “wedstrijd”.

Het kan voorvallen dat je een bordje van één van de uitgestippelde parcours mist. Doorgaans heb je dat reeds door aan de volgende splitsing of kruispunt. Keer dan terug en vervolg het juiste parcours. Je afstand zal dan meer zijn dan de officiële afstand. Er wordt daarvoor geen tijd in mindering gebracht.

Heb je door een bordje van de routes te missen een kortere afstand gelopen, wordt per 100 m die te weinig is gelopen een straftijd van 1 minuut aangerekend. Dus ook in dit geval ben je beter om terug te keren en het correcte parcours te vervolgen.

De tussenstand en eindstand wordt gepubliceerd op de Facebookpagina van Joggingclub Herzele en wordt eveneens per mail verzonden. 


De leukste foto

Wie de leukste foto weet te nemen langs het parcours, ontvangt een leuke attentie. Je mag de foto doorsturen naar jovandenbrulle@gmail.com,

Je mag de foto eveneens doorsturen via de facebookpagina van het evenement of op de Stravagroep plaatsen. 


Algemeen klassement

De eerste drie dames en heren per categorie ontvangen een leuke attentie. 


Wedstrijdreglement

 Het bestuur van Joggingclub Herzele is niet verantwoordelijk voor eventuele blessures en/of ongevallen. Iedereen die deelneemt, verklaart daarmee op eigen verantwoordelijkheid te lopen.

 Je start en eindigt aan het startpunt aan sporthal 'De Steenoven', Kerkkouterstraat 40 in Herzele. Je kiest dus niet zelf de startplaats ergens op het parcours.

 Je loopt best op klaarlichte dag, omwille van volgende redenen:

o De zichtbaarheid van de bordjes

o Het goed kunnen inschatten van de onverharde stukken in het parcours

 We lopen via bestaande routes, dus wandelaars en mountainbikers zijn ook thuis op deze trajecten. We behandelen hen dan ook met respect als we hen dwarsen of willen inhalen.

 Er wordt geen afval weggegooid in de natuur (= sluikstorten).

 Je respecteert te allen tijde de wegcode voor voetgangers.

 Je respecteert te allen tijde de op dat moment geldende COVID-19-regels van de federale overheid.

 Je respecteert te allen tijde de op dat moment geldende COVID 19-regels van de gemeente Herzele.

 Er is geen verhaal mogelijk tegen een beslissing van het bestuur van Joggingclub Herzele i.v.m. het klassement. Uiteraard kan je met vragen en opmerkingen terecht bij het bestuur.

 We rekenen op een zeer grote dosis fair play bij alle lopers, zoals dat gebruikelijk is onder lopers!


Parcours

De parcours zijn te herkennen aan de groene, blauwe of rode pijltjes, zoals hieronder afgebeeld. 
De GPX-bestanden kan je hier eveneens downloaden: kort (3km) - middel (7,6km) - lang (11,6km).

Start en aankomst is aan de startzuil (zie foto), gelegen rechtover de ingang van sportcentrum 'De Steenoven', Kerkkouter 40 in Herzele.